Om koret

 

Horsens Klosterkirkes Munkekor er et professionelt arbejdende herrekor, hvis mål er et udbrede kendskabet til den gregorianske sang i Danmark og udlandet.Koret blev oprettet i 1998 i forbindelse med den Europæiske Middelalderfestival i Horsens, da der var ønske om at inddrage byens kirker yderligere i festivalen. Dengang foregik koncerterne i Klosterkirken, der er en den sidste stående del af et gammelt franciskansk kloster fra middelalderen.

Klosterkirkens Munkekor er i udlandet også kendt under navnet Cantores Iutlandicae, der oversættes som ”Jydske sangere”. Koret sigter efter årligt at tage på studietur i udlandet, hvor de seneste års rejsemål primært har været Frankrig og Belgien, hvor de har kunnet udveksle erfaringer og viden med andre gregorianske kor bl.a. til den Internationale Gregorianske Festival i Watou, der finder sted hvert tredje år.

Korets medlemmer er alle aktive i byens øvrige musikliv, flere som professionelt udøvende musikere. Den musikalske ledelse foregår som samarbejde mellem Michael Hvas Thomsen, organist i Horsens Klosterkirke, og Ágúst Ingi Ágústsson, der er uddannet organist i Island, hvor han arbejdede i den katolske kirke.

Koret har sunget både på TV og i spillefilm.

Ved henvendelse se kontakt

 

 

Lukket for kommentarer.